Even voorstellen

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Janneke Jansma-Kootstra, geboren in 1978, getrouwd en moeder van 2 kinderen. In de zomer van 2000 heb ik mijn diploma voor de opleiding Voeding & Diëtetiek behaald. Na mijn afstuderen kon ik meteen aan de slag als diëtist. Na 10 jaar werkervaring bij diverse thuiszorgorganisaties en het bedrijfsleven heb ik de stap gezet om als zelfstandige aan de slag te gaan.  Per 1 mei 2010 ben ik gestart met Diëtistenpraktijk Súdwest.

Bel: 06 21419346

op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Visie op voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is niet voor niets één van onze drie basisbehoeftes. Goede voeding levert alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Als de voeding niet goed in balans is kunnen we hier hinder van ondervinden. Zo kan een tekort aan calcium bijvoorbeeld botontkalking veroorzaken of een tekort aan ijzer bloedarmoede. Voeding is dus nodig om gezond te blijven. Maar we eten ook omdat het lekker is of omdat het ons gezelligheid of troost biedt. Voeding vervult dus vele functies.

Naast de voeding zijn er meerdere factoren die invloed hebben op onze gezondheid. Denk aan voldoende beweging, niet roken, adequaat medicijngebruik enzovoort. Wanneer er sprake is van ziekte of een gezondheidsprobleem is het soms noodzakelijk de voeding daarop aan te passen. Vindt u het lastig hier een balans in te vinden? Als diëtist kan ik u hierbij helpen.

Kinderteam Lemsterpark

Bij Kinderteam Lemsterpark kunt u terecht voor onderzoek, behandeling en advies op maat bij verschillende gezondheidsproblemen bij kinderen. Het team bestaat uit een logopedist, kinderfysiotherapeut, diëtist, kindertherapeut en podotherapeut.

Wilt u langskomen voor advies? Dat kan door u / uw kind aan te melden via info@logopedielemmer.nl. Graag ontvangen wij een korte omschrijving van het probleem met aanvullende gegevens als naam, geboortedatum en telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken. “

Facebookpagina: www.facebook.com/KinderteamLemsterpark

Coolkids

Een leefstijlprogramma voor kinderen van 3-16 jaar met overgewicht. Ons uitgangspunt is om de kinderen en ouders bewust te maken van de relatie tussen voeding & beweging – overgewicht & gezondheid, en hen te begeleiden naar een gezondere leefstijl en gewicht. Lees hier meer over Coolkids!